Kenneltoiminnan markkinointi

Koirankasvatukseen perehtymätön pitää kasvatustoimintaa usein mukavana ja leppoisana tapana ansaita rahaa. Tosiasiassa se on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo keino rikastua. Vaikka koiranpennun hinta saattaa tuntua korkealta, on sen takana kuitenkin paljon töitä, ajettuja kilometrejä, menetettyjä euroja, maksettuja veroja ja vastoinkäymisiäkin. Aina ei edes pentujen kaupitteleminen käy helposti, etenkin jos kyseessä on suhteellisen kokematon ja tuntematon kasvattaja eikä kyseisen rodun pennut ole sillä hetkellä suosituimpien listalla.

Luo kennelillesi brändi

Koirankasvatuksessa maine on kaiken a ja o. Kokenut kasvattaja myy koiransa harrastaviin ja asioista hyvin perillä oleviin koteihin, kun taas vasta kasvatustyötään aloittelevalla kasvattajalla voi olla vaikeuksia löytää niitä kaikkein aktiivisimpia koteja kasvateilleen. Oman kennelin ja kasvatustyön markkinointi olisikin tärkeää etenkin uran alkutaipaleella. Toki työ itsessään luo ja vahvistaa brändiä pikkuhiljaa, mutta tunnettavuuden saavuttamista olisi mahdollista myös nopeuttaa. Omat nettisivut ja läsnäolo somessa ovat tärkeitä asioita muistaa, kun alkaa luoda uraa koiramaailmassa.

Liikelahjoilla ja mainostuotteilla lisää näkyvyyttä

Omaa kennelnimeä olisi hyvä alkaa markkinoida, jotta se jäisi ihmisten mieleen. Axonprofil.fi on verkkosivusto, jonka kautta voi tilata paljon erilaisia tuotteita haluamallaan logolla. Näitä voi antaa pennunostajille lahjaksi ja käyttää itse esimerkiksi harrastusreissuilla ja koulutuksissa. Uuden kasvattajan olisikin hyvä panostaa omaan logoon jo alkuvaiheessa. Pikkuhiljaa logolla saisi näkyvyyttä ja nimenomaan oikean kohderyhmän keskuudessa. Koirankasvatus on pitkäjänteistä toimintaa eikä tuloksia synny nopeasti. Vastuullisesta koirankasvatuksesta voi lukea lisää Kennelliiton sivuilta.