Rentouttava luonto

Vuodenaikojen vaihtuessa tarjoaa rakas koti-Suomi parastaan. Mikä olisikaan rentouttavampaa kuin lähteä ulos raikkaaseen ilmaan oman karvaisen ystävän kanssa ja nauttia luonnon seesteisestä tunnelmasta? Suomi on pullollaan toinen toistaan kauniimpia metsiä, joissa koirakin nauttii, kun se saa temmeltää sammaleisten kivien päällä vapaana. Parasta on se, että metsien epätasainen maasto ja kapeat polut ovat samalla täydellinen harjoitusalusta agilitya ajatellen. Varusteiden tarve on metsäretkellä vähäinen, mutta jos liikkeelle lähtee esimerkiksi polkupyörällä, kannattaa lukea lisää.

Evästauko on retken paras hetki

Retkelle menemisessä hauskinta jo lapsena oli se, kun viimein pitkän taivalluksen jälkeen sai istahtaa mättäälle nauttimaan eväsleivistä ja pillimehusta. Nautinnosta ei tarvitse aikuisenakaan luopua, sillä kuuma kahvi termospullosta keskellä luonnonhelmaa maistuu taatusti paremmalta kuin koskaan. Koirallekin voi varata matkaan omat herkut, sillä metsässä juokseminen vie paljon energiaa niin pieniltä kuin suuriltakin karvakamuilta. Muistathan varata koirallesi mukaan myös raikasta juomavettä, varsinkin jos päivä on lämmin ja retki kestää useamman tunnin.

Muista koiriin liittyvä lainsäädäntö

Jos retken ajankohta sijoittuu kesäaikaan, tulisi muistaa, että maaliskuun ja elokuun välisenä aikana tulee koirat pitää kytkettyinä tai välittömästi kytkettävissä aina ulkoillessa. Kannattaa myös muistaa, että ilman maanomistajan lupaa ei koiraa saa koskaan pitää vapaana toisen alueella. Koiran jätöksien keräämistä varten tulisi varata asianmukaiset tarvikkeet, sillä varsinkin poluilta ja näkyviltä paikoilta tulee ne kerätä pois. Viihdyttävän metsäretken voi toteuttaa milloin tahansa ja parhaimmillaan se on laatuaikaa niin koiralle kuin omistajallekin.